Kiinalainen ruoka

maaliskuu 29th, 2011 by kiinalainen-ravintola

Keskiarvo B
Keskiarvosanat
Keskiarvo B
Suositteletko Ei arvosteltu
Yleisarvosana Ei arvosteltu
Hintataso Ei arvosteltu
Makutaso Ei arvosteltu
Palvelutaso Ei arvosteltu
Sisustustaso Ei arvosteltu

Kiinalainen ruoka on yksi suosituimmista ruokalajeista koko maailmassa. Lähes jokaisesta suuresta kaupungista löytyy kiinalainen ravintola ja harvempaankin asutuilla seuduilla kiinalaisia ravintoloita saattaa löytyä.

 

kiinalainen ruoka
Kiinalaista ruokaa


Miksi kiinalainen ruoka on suosittua? Onko kiinalainen ruoka terveellistä? Mikä on kiinalaisen ruoan historia?

Kiinalaisen  ruoan historia on mielenkiintoista
Monista muista kulttuureista poiketen kiinalaiset uskovat, että ruoan valmistaminen on taidetta.
Kiinalainen ruoka ja ruokakulttuuri voi sisältää lukuisia eri lajeja ja ruoanlaittomenetelmiä, joiden kehittäminen ja oppiminen voi olla vaikeaa ja voi vaatia kokeneen kokin erikoisasiantuntemusta. Yksi tälläisistä menetelmistä on esimerkiksi nauhamakaronin valmistaminen vetämällä.
Nauhamakaronin valmistaminen vaatii taitoa ja harjoittelua, jotta siitä tulisi herkullista ja ennen kaikkea silmällekin hyvännäköistä.

Kiinalaiseen ruokaan ja sen valmistamiseen ovat erityisesti vaikuttaneet kaksi suurinta kiinalaisen kulttuurin filosofiaa. Nämä filosofiat ovat kungfutselaisuus ja taoismi. Molemmat filosofioista ovat vaikuttaneet niihin tapoihin, miten kiinalaiset ihmiset laittavat ja nauttivat
kiinalaista ruokaa.

Kunfutselaisuus ja kiinalainen ruokakulttuuri

Confucius oli mies kunfutselaisuuden takana. Monien muiden standardien lisäksi Confucius määritti standardit pöytäetiketille ja kiinalaisen ruoan maulle ja ulkonäölle. Yksi näistä standardeista, jonka olet saattanut huomata aidossa kiinalaisessa ravintolassa, on se että ruoka tulee leikata pieniin suupaloihin ennen tarjoilua, niin että suupala mahtuu kerralla suuhun. Tämä tapa on uniikkia kiinalaiselle ruokakulttuurille.

Veitset ruokapöydässä ovat huonon maun merkki niille, jotka kunnioittavat kunfutselaisia uskoja.
Confuciuksen suosittelemat laadun ja maun standardit vaativat  ruoka-ainesten täydellisen yhteensopivuuden,  yrttien ja mausteiden käytön, mitkä tuottavat lähes täydellisen aromiyhdistelmän. Confucius myös korosti ruokalajien värien ja koostumuksen tärkeyttä ja opetti, että ruoka pitää valmistaa ja syödä yhteisharmoniassa, eli sopusoinnussa. Confucius oli myös sitä mieltä, että loistava kokki on myös loistava puhemies.

Taoismi ja kiinalainen ruokakulttuuri

Taoismin seuraajat keskittyvät tiettyjen ruokien terveysetuihin ja niiden asettelemiseen. Taoistilaiset etsivät ruokia, jotka lisäävät terveyttä ja pidentävät elinikää.  He etsivät myös ruokia,  joilla on parantavia voimia. Usein näihin terveyssetuihin viitattiin sanonnalla “elämää antavia voimia”. Esimerkiksi kiinalaiset löysivät,että inkivääri, jota voitiin pitää koristeena tai säilöntäaineena, oli apukeino ärsyyntyneisiin vatsoihin
ja flunssiin.

Onko kiinalainen ruoka terveellistä ?

Kiinalainen ruoka, kun se on alkuperäisen kaltaista, on yksi terveellisimmistä ruoista maailmassa.  Jotkin ravintolat, jotka
eivät ole alkuperäisiä tai terveellisiä, valmistavat ruokalajit kovilla rasvoilla tai lihoilla, jotka sisältävät paljon eläinrasvoja.
Näitä kiinalaisia ravintoloita ei suositella.

Hyvä kiinalainen ruoka valmistetaan tyydyttömättömillä öljyillä. Aito kiinalainen ruoka ei vaadi maitoperäisten rasvojen, kuten kerman, voin tai juuston käyttöä . Lihaa käytetään, mutta ei liiallisesti, mikä tekee mahdolliseksi sen, että alkuperäisen kinalaisen ruoan ystävät voivat välttää liiallisen eläinrasvan käyttöä.

Monet uskovat, että kiinalainen ruoka on oikeastaan ideaalinen dieetti.

Löydä mieleisesi kiinalaiset ravintolat sivustolta, ja kerro siitä muillekin tämän palvelun käyttäjille!

Hakusanat:

Lue arvostelu | Käyttäjäarvostelu